DOG ISSUES
Praktijk voor kynologisch 
opvoedings- en gedragsadvies

Praktijk voor Kynologisch advies

Begeleiding/advies op maat bij 't opvoeden van uw pup

De beste adviezen over de opvoeding en gedrag kan ik geven als ik de pup thuis kan observeren, in zijn dagelijkse woon– en leefomgeving. Elk ras, elke hond is een individu en elk mens is weer anders. Daardoor is elke hond-mens combinatie uniek, waardoor naast een algemene opvoeding, juist een gericht advies, afgestemd op u en uw hond, zo belangrijk is!

De lessen zijn individueel, dus krijgen u en uw pup alle aandacht, u krijgt antwoord op al uw vragen en het hele gezin kan bij de les aanwezig zijn. Ik geef aandacht aan wat op dat moment belangrijk is en wat de opvoeding van de hond ten goede komt.

Het belangrijkste voor een pup die net bij de fokker vandaan komt (8 weken) is de socialisatie en habituatie (gewenning). De pup moet leren hoe zijn wereld eruit ziet en hoe hij zich daarin dient te gedragen. Het is dus niet alleen laten wennen aan allerlei situaties, maar de pup ook daadwerkelijk ervaring op laten doen. Daardoor leert hij om sociaal en maatschappelijk te kunnen functioneren.

De lessen zijn volledig op u afgestemd en daardoor efficiënt. De eerste les kan eventueel al worden gevolgd voordat u de pup gaat halen bij de fokker, zodat u goed voorbereid bent als hij er eenmaal is.

Daarnaast besteden we aandacht aan alle belangrijke onderwerpen m.b.t. opvoeding;

· Socialiseren

· Zindelijkheidstraining

· Voeding, wat zijn de mogelijkheden

· Voorkomen van najagen en opspringen

· Hoe kun je voorkomen dat je pup overal in bijt?

· Stelen van voedsel/eten van de straat voorkomen door bijv. “nee” aan te leren op een positieve manier

· Aan de riem wandelen zonder te trekken

· Benchtraining, hoe bouw je dat op?

· Je pup leren op commando bij je te komen, vertrouwen krijgen dat hij komt als je hem roept

· Verzorging

· Maar ook hoe leer je de lichaamstaal van je hond lezen...waarom een hond doet zoals hij doet....hoe leert een   hond?


Kosten en werkwijze:

· De lessen kunnen in overleg worden afgesproken. Zowel overdag als ‘s avonds is mogelijk.

· Lessen aan huis en op locatie. (dit kan overal zijn, bijv. in het park of in het winkelcentrum) en binnenkort ook op   het terrein van   Dog  Issues. 

· Kosten; € 35,- per uur

· Reiskosten vanaf 10 km. € 0,20 per kilometer.


Losse privéles

Het is ook mogelijk om bij Dog Issues een losse les te volgen. Of meerdere lessen achter elkaar. U kunt dit bijvoorbeeld doen als u een herplaatshond heeft of een hond uit een asiel. Hoe pak je dat aan?

Een volwassen hond heeft meestal een verleden en deze is niet altijd bekend bij de nieuwe eigenaar. Hoe ga je daarmee om? We gaan samen uitzoeken wat de hond al heeft geleerd en met name kijken we naar hoe hij zich gedraagt. Hier kun je bijv. uit op maken of hij angstig is of juist heel zelfverzekerd.. Hoe bouw je een band op met een volwassen hond?

Maar een privéles is ook geschikt voor een eigenaar met een jonge hond die bijv. zeer angstig is of andere problemen heeft of juist een oudere hond die bijv. lichamelijke en/of geestelijke problemen heeft. Over 't algemeen genomen, kunnen alle honden leren!

Deze les(sen) is geheel op maat en afhankelijk van wat u wilt en het gedrag van uw hond.

De locatie is in overleg.

Kosten en werkwijze:

· De les of lessen kunnen in overleg worden afgesproken. Zowel overdag als ‘s avonds is mogelijk.

· Kosten: € 35,- per uur

· Reiskosten vanaf 10 km: € 0,20 per kilometer.